Workshop

Workshop.

In de workshop Past in a Post ga je, onder begeleiding van ons, Esmée en Thijmen, zelf aan de slag met het maken van een typografische Post. 

Gebaseerd op een vooraf bepaald thema en kleur ontdek je een methode waarmee je in een korte tijd, binnen de Past in a Post regels, vrij kunt experimenteren. Door vervolgens, in het Engels, te reflecteren word je bewuster van gemaakte keuzes en creëer je een brug tussen praktijk en theorie. 

De workshop is ingedeeld in vier fases: onderzoek en schetsen, het uitwerken van de Post, reflecteren en tot slot: het verzenden van de Post. Om deze fases te doorlopen maak je gebruik van de, door ons meegenomen Past in a Post toolbox. 

1. Onderzoek en schetsen

De workshop begint met een klein onderzoek naar het thema. Waar denk je aan? Wat is de definitie? Wat kun je erover vinden? En, hoe zou je dit kunnen visualiseren? Schets het uit.

2. Uitwerken Post

Na het kleine onderzoek en de korte schetsfase visualiseer je je ideeën. Het doel hierbij is om het thema uit te schrijven aan de hand van de ideeën die je eerder hebt opgedaan. De Post zelf maak je op een, door ons, aangereikte kleur en A5 vel. 

3. Reflecteren

Je Post is klaar. Tijd om te reflecteren op je gemaakte keuzes. Hiervoor gebruik je de achterkant van de A5 Post. 

De reflectie formuleer je in het Engels en schrijf je alsof je deze naar iemand stuurt. Begin dan ook met een persoonlijke aanhef. Beschrijf je proces, idee, of je onderzoek. Schrijf het op een manier zodat een ander begrijpt wat je hebt gedaan en waarom. 

4. Verzenden

De Post is klaar om te verzenden. Ontdek elkaars proces, leer van elkaars kijk of theorie op een bepaald onderwerp en neem de ideeën mee, voor wellicht een volgende keer.

Informatie.

Voor vragen of meer informatie over de workshop stuur een mailtje naar hellothijmen@gmail.com