Info

Het begin.

Op 1 maart 2020 startte wij, Esmée en Thijmen het project ‘Past in a Post’. Ons doel was om te experimenteren op grafisch gebied en elkaars visie op verschillende thema’s te ontdekken. Sindsdien ontwerpen we elke week een typografische kaart die we naar elkaar mailen. Voordat we ons project startte, hebben we een aantal regels opgesteld waarbinnen we ontwerpen, dit zijn:

 1. Om de week bepaalt één van ons een thema. Dit thema is gebaseerd op een vastgelegde ervaring of gevoel uit die week. 
 2. De ander bepaalt de kleur. Deze specifieke, vastgelegde kleur trok die week de aandacht. 
 3. Deze gegevens worden door ons beide omgezet in een typografisch ontwerp waarin enkel gebruik wordt gemaakt van letters en/of vormen.
 4. Het formaat waarop dit ontwerp wordt gemaakt is
  210 mm x 148 mm.
 5. Wekelijks sturen we onze ‘Post’ via de mail naar elkaar toe. In deze mail delen we de gemaakte keuzes om tot het desbetreffende ontwerp te komen.

Kaarten die onze verbeelding vergroten.

Na een periode Posts ontworpen te hebben, zien we terugkomende stappen in ons proces, die we waard vinden om met de wereld te delen. De regels die we hebben opgesteld zorgen voor een kader. Dit kader beperkt ons niet, maar geeft ons de vrijheid om te experimenteren. De belangrijkste handvatten die we hebben zijn het thema en de kleur wat uiteindelijk gevormd wordt tot een typografische kaart.

De vrijheid die we hebben gecreëerd zorgt ervoor dat we onze verbeelding moeten inzetten. Waar denken we aan als we een woord horen en hoe zetten we dit om in een typografisch ontwerp?

Proces dat jouw verbeelding vergroot.

De gedachtegang achter onze Posts is niet altijd zichtbaar in het eindontwerp, de vraag die we regelmatig krijgen is: “Hoe kom je er toch op?”. Het antwoord op deze vraag vind je terug in ons proces. Het zijn de momenten waarin we keuzes maken en beslissen wat we binnen de kaders gaan doen.

We hopen dat het volgen van Past in a Post ook jouw verbeelding vergroot en de mogelijkheid biedt om na te denken over een bepaald thema. Nieuwsgierig? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Belang van verbeelding.

Tegenwoordig word je overspoeld door beelden. Zoveel beelden waardoor je zelf bijna niet meer na hoeft te denken. Past in a Post daagt ons uit om wél zelf na te denken over bepaalde thema’s en daarbij onze eigen verbeelding vorm te geven in typografie en kleur.

Past in a Post nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks een mail met daarin:

 • Twee uniek ontworpen Posts.
 • Achterliggende gedachte van de Posts.
 • Behind the scenes / proces beelden van de Posts.
 • Thema en kleur voor de volgende Posts.

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.